شهریار تبریز

رامدي،گئجه گوشي اوخوردي
آداخلي قيز، بيگ جرابين توخوردي
هركس شالين بير باجادان سوخوردي
آي نه گوزل قايدادي شال ساللاماق
بيگ شالينا بايراميليغين باغلاماق!
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی در مجمع طلاب و فضلای قمی حوزه علمیه قم که چهارشنبه شب در حسینیه حسینیه آیتالله مرعشینجفی قم برگزار شد در پاسخ به سؤالی در مورد اختلاس 3 هزار میلیاردی اخیر و دلایل بروز آن اظهار کرد: نخست باید به معنای حقوقی اختلاس پرداخت زیرا حقوقدانان نظرات مختلفی بر روی این مسئله دارند اما میتوان گفت ضعف اصلی مربوط به مقررات است.
وی افزود: برخی نظامات بانکی دارای ابهام و نارسایی هستند به همین دلیل اینگونه اتفاقات در آن رخ میدهد و ضعف مقررات نیز بیشتر به ضعف در اجرای قوانین مربوط است زیرا بسیاری از مقررات ابلاغ شده به بانکها توسط آنها اجرا نشده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به ارسال 13 نامه از سوی ریاست این سازمان در طول سه سال گذشته برای شخص رئیس جمهور و وزیر اقتصاد و نیز روسای بانکها خاطرنشان کرد: تمام این مکاتبات مربوط به اجرا نکردن مقررات در بانکها بوده است و اگر این قوانین به مرحله اجرا در میآمدند اینگونه حوادث رخ نمیداد.
وی در پاسخ به سؤال دیگری در مورد اتهام به سازمانهای مختلف در این پرونده گفت: عدهای به جای جبران و تلاش در راستای تکرار نشدن اینگونه اتفاقات، بیشتر سعی در نسبت دادن این مسئله به دیگران را دارند ولی باید توجه داشت که دستگاهی که در آن فساد صورت گرفته باید پاسخگو باشد هر چند سازمان بازرسی نیز در حوزه اختیارات قانونی خود تلاش میکند.
پورمحمدی با اشاره به برخی ممانعتها و سنگاندازیها در این زمینه تصریح کرد: بیان این مسائل بیشتر موجب تشویش اذهان عمومی میشود اما کسانی که مسئول هستند باید این مسئله را حل کرده و آن را جبران کنند زیرا ادعای کشف ماجرا موجب توجیه آن نمیشود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه این سازمان به دنبال شفافسازی در این پرونده است، اظهار کرد: نباید به افراد مختلف به راحتی اتهام وارد کرد و قوه قضائیه نیز برای حل این مشکل مصمم است.
وی در مورد گروه امیرمنصور آریا گفت: این گروه دارای گرایش و هویت سیاسی معارض با نظام نیست اما باید توجه داشت که هرگونه فساد موجب گردآمدن انواع فساد در اطراف خود میشود و ممکن است که با احراز برخی رانتها در بخشهای دیگر تبدیل به فساد سیاسی شود.
پورمحمدی دادستان کل کشور را مسئول توضیح در مورد این پرونده دانست و تصریح کرد: برخی افراد جریان انحرافی بنا به بعضی از ادعاها، با عوامل پرونده در ارتباط هستند اما در خصوص خود پرونده تاکنون چنین اطلاعاتی به سازمان بازرسی نرسیده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: سؤال اساسی این است که چرا با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با فساد اقتصادی، چنین اتفاقاتی در کشور روی میدهد و باید توجه داشت که اگر دغدغههای ایشان تعقیب میشد، این وضعیت به وجود نمیآمد.
وی گفت: کار سختی در این زمینه پیشروی سازمان بازرسی است و موانع زیادی هم وجود دارد حتی برخی دوستان حزباللهی و بزرگان نیز به من توصیه میکنند که رعایت کرده و جانبدارانه و با نگاه خاص برخورد کنم.
پورمحمدی یکی از موانع سازمان بازرسی در دوران تصدی خود بر ریاست آن را، کنار گذاشته شدن خود از دولت دانست و عنوان کرد: به مرور زمان برخی واقعیات مشخص میشود و من نیز این مطالب را به صورت مکتوب ارائه دادم اما تاکید زیادی بر روی من انجام گرفت و امکان تخلف نیز وجود نداشت.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه به سیر مراحل کشف اختلاس در بانک صادرات پرداخت و اظهار کرد: دلیل اصلی کشف این ماجرا، اشتباه عوامل تقلب بود و رئیس بانک صادرات نیز پس از اطلاع از قضیه، در نامهای به وزرای اقتصاد و اطلاعات و نیز ریاست سازمان بازرسی درخواست پیگیری ماجرا را کرد.
وی گفت: سازمان بازرسی کل کشور فرآیندهای نظارتی در دستگاههای مختلف را بررسی میکند که در این زمینه در سال 88 در بررسی پروندههای بانک ملی مشخص شد که گروه امیرمنصور آریا با گزارشهای خلاف موفق به دریافت 115 میلیارد تومان وام از این بانک شده است و در ادامه نیز در پرونده دیگری رشوه اعضای این گروه برای دریافت وام به اثبات رسید که این مسائل موجب حساس شدن سازمان بازرسی بر روی این گروه شد.
پورمحمدی واریز 200 میلیارد تومان به حساب بانک مرکزی و نیز 135 میلیارد تومان هزینههای دیگر این گروه برای تشکیل بانک را نیز حاصل استفاده از اسناد تقلبی دانست و تصریح کرد: این گروه در سال 89 موفق به اخذ مجوز تشکیل بانک شد که سازمان بازرسی با توجه به تحقیقات خود در اوایل مرداد ماه در نامهای به بانک مرکزی فعالیت آنها را ممنوع اعلام کرد و در این زمان رئیس این گروه در نامهای به من ضمن تهدید ضمنی، مسئولیت بیکاری 17 هزار کارگر زیر پوشش گروه خود را متوجه سازمان بازرسی دانست.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: در تحقیقات بعدی به نظر قاطع رسیدیم که این گروه مخل اقتصاد کشور است و باید جلوی آنها گرفته شود زیرا حجم تقلب آنها از اسفند 88 تا مرداد ماه سال جاری به رقم بالای هزار و 800 میلیارد تومان رسیده بود.
وی تاکید کرد: با جلوگیری از تشکیل بانک توسط این گروه، نظم اقتصادی آنها دچار اخلال شد و مجبور شدند که السیهای ساختگی را در جای دیگری نقد کنند که این مسئله موجب آشکار شدن تقلب آنها شد و بیان این نکته نیز ضروری است که اگر این مسئله کشف نمیشد، آنها به قهرمانان ملی تبدیل میشدند زیرا تا آن زمان نیز خود را به عنوان قهرمان صنعت معرفی میکردند.
پورمحمدی مهمترین وظیفه سازمان بازرسی را نهادینه کردن فرهنگ نظارت در کشور دانست و اظهار کرد: ما برای نظارتپذیری تربیت نشدهایم به همین دلیل نخست باید این فرهنگ را در کشور ایجاد کنیم.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سؤالی در مورد اتهام فساد مالی به برخی اشخاص حاضر در دولت گفت: هر پروندهای دارای مراحلی است که در صورت نیاز اقدام به بازداشت نیز صورت میگیرد.
وی همچنین در مورد نظارت بر حوزههای علمیه تصریح کرد: سازمان بازرسی بر اساس قانون مجاز است که هرجا از بیتالمال و منابع عمومی استفاده می کنند وارد شود اما تاکنون روال کار بدین صورت بوده که بزرگان حوزه با وسواس خاصی مشکلات درون حوزهها را حل کردهاند و این تدبیر رویه کار ما بوده است.
پورمحمدی با اشاره به تلاش برخی از روسای پیشین سازمان بازرسی برای افزایش اختیارات قانونی اظهار کرد: شورای نگهبان این امر را بر خلاف قانون اساسی کشور میداند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور همچنین در پاسخ به سؤال دیگری در رابطه با کنار گذاشته شدن خود از دولت گفت: رئیسجمهور دارای حق قانونی برای این کار است و این مسئله ناشی از اختلاف سلیقه و دیدگاه بود هرچند یادآوری این مسائل به نفع مردم و کشور نیست.
وی در ادامه به نقش مهم رسانهها اشاره کرد و افزود: برخی اوقات مکاتبات ما با دیگر دستگاهها تاثیری ندارد اما درج بعضی مسائل در روزنامهها موجب میشود که مسئولان به سرعت درصدد پاسخگویی برآیند که در این زمینه باید گفت مقوله امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک حوزه تاثیرگذار نظارتی مطرح بوده و بیان برخی مسائل در فضای باز تاثیر بسزایی در حل مشکلات دارد.
روایتی از حضور دو فرزند رهبر انقلاب دردوران دفاع مقدس 
آخرین فرمانده سپاه محمد رسول الله در دوران دفاع مقدس می گوید بعد از مخالفت امام با حضور مقام معظم رهبری در جبهه ها، فرزندان ایشان با اسامی دیگری در جبهه ها حضور پیدا می کردند.
اسماعیل کوثری نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس و نماینده مردم تهران در مجلس هشتم در گفت وگو با خبرآنلاین با اشاره به مخالفت امام با حضور رهبر انقلاب در جبهه ها، افزود:ایشان تا قبل از زمانی که بحث ریاست جمهوری شان مطرح شد در جبهه بودند و انرژی مضاعف به رزمندگان می دادند.ولی بعد از آنکه امام از حضور ایشان ممانعت کردند حضورشان کم شد. چون حضرت امام حضور آیت الله خامنه ای را در 5 استان مرزی غرب کشور ممنوع کرده بودند.
وی با بیان اینکه بعد از عملیات کربلای پنج قرار بود ایشان به دو کوهه بیائید، اما این سفر کنسل شد، ادامه داد: ایشان بعدها به ما گفتند«من آماده حضور در جبهه بود و به آقای هاشمی گفتیم که شما یک یا دو هفته تهران باشید تا بنده بروم و بعدا برگردم. آقای هاشمی به حضرت امام گفته بودند که امام فرموده بودند « مگرنگفتیم آقای خامنه ای نباید به جبهه ها برود.»
کوثری تصریح کرد: در عین حال با اینکه خود مقام معظم رهبری نمی توانستند بیایند فرزندانشان درجبهه ها حضور پیدا می کردند، هم آسید مصطفی فرزند بزرگ وهم آسید مجتبی فرزند دومشان از بسیجی های لشکر بودند.البته با نام خانوادگی دیگردر جبهه ها حضور داشتند.به ما هم پیغام داده بودند که این دو نفراسیر نشوند ولی اگر شهید یا جانباز شدند عیبی ندارد.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره دلیل این درخواست، اضافه کرد: اتفاقا سه سال قبل ما مستقیما از رهبری همین سوال را کردیم که ایشان فرمودند:« اگر اینها شهید می شدند، بنده پدر شهید می شدم، ولی اگر اسیر شوند چون فرزند رئیس جمهور بودند عراق سعی می کرد از ایران برای آزادی آنها امتیاز بگیرد و بنده هم امتیاز بده به کسی نیستم.»
متن کامل این گفت وگو را اینجا بخوانید.
ناگفته های کوثری از تاثیر فضای سیاسی داخلی بر پذیرش قطعنامه۵۹۸؛ دو دستگی روحانیت تاثیر خود را در جبهه ها هم گذاشت 
آخرین فرمانده سپاه محمد رسول الله در دوران دفاع مقدس معتقد است شرایط حاکم بر فضای سیاسی داخلی هم در زمینه سازی برای پذیرش قطعنامه 598 موثر بوده است.
محمود عزیزی:جدایی دو نحوه فهم از دین در میان روحانیون ایرانی در سالهای جنگ که منجر به تشکیل مجمع روحانیون مبارز شد، یکی از آن سوژه های است که علاوه بر تاثیرات خود در فضای سیاسی وحوزه های علمیه، در دفاع مقدس و حضور رزمندگان هم تاثیر گذاشت؛ اینها را اسماعیل کوثری آخرین فرمانده سپاه محمد رسول الله در دوران دفاع مقدس و نائب رئیس کنونی کمیسیون امنیت ملی مجلس می گوید.
نحوه پذیرش قطعنامه 598 هنوز بعد از20 سال از پایان جنگ محل مناقشه است و گروهی آن را تحمیلی، و برخی نیزآن را به موقع می دانند.
روایت کوثری از شرایطی که زمینه پذیرش قطعنامه از سوی ایران در سال 67 را فراهم کرد نشان می دهد اصرار چهره ای چون هاشمی رفسنجانی در آن دوران،منطقی می نماید.
این گفت وگو با تحلیل شرایط جبهه ها درسالهای آخر دفاع مقدس اختصاص دارد. ورود رزمندگان به انتخابات مجلس سوم از آن دست موضوعاتی است که کمتر بدان پرداخته شده است و در گفت وگو با کوثری تلاش کردیم این موضوع را مورد موشکافی قرار دهیم.
***
همواره دو مقطع فتح خرمشهر وپذیرش قطعنامه بیش از بقیه تاریخ جنگ در افکار عمومی مورد بحث است. برخی معتقدند این توجه به این دو مقطع بیشتر سیاسی است تا مرور تاریخ جنگ. تحلیل شما چیست؟
بله، کسانی که از مردم و نظام ایران ضربه خوردند چه از عوامل خود فروخته داخل و چه بیگانگان به خاطر اینکه عظمت کار رزمندگان را کم جلوه دهند، این مسائل را تکرار می کنند. در صورتی که اصل قضیه روشن است و رزمندگان از حضرت امام تبعیت می کردند. امام خمینی(ره) فرمودند « جنگ جنگ تا رفع فتنه» یک مقطعی هم این شد که قطعنامه را پذیرفتند، ولی یک وجب از خاک ایران در اختیار دشمن باقی نماند و ما به طور 100 درصد دشمن را بیرون کردیم.
منظورتان از یک عده در داخل بر موضوع پایان جنگ بعد از فتح خرمشهر تاکید می کردند، سیاسیون داخلی است ؟
مشخص است.کسانی که وابسته به استکبار بودند.مثل افراد حامی نهضت آزادی، جبهه ملی و ملی مذهبی ها.
یعنی این گروه از برجسته کردن این مساله سودی می برند؟
بله، شما می بینید در دانشگاه ها مدام در بین جوانها همین مسائل را مطرح می کنند. چون می دانند اگر جوان ذهنش به جای اینکه از این حرفها پر شود، آن موفقیت ها را ببیند، دیگر نمی توانند جوانها را بی هویت کنند؛ و لذا این مسائل را به صورت یک اتفاق منفی بزرگ مطرح می کنند.
سال جاری همایشی در قم با موضوع پذیرش قطعنامه برگزار شد که شما هم یکی از سخنرانان آن بودید. مسئولان برگزار کننده آن همایش معتقدند چهره های که در پذیرش قطعنامه نقش داشتند حاضر به گفت وگو در این خصوص نیستند. آیا جعبه سیاهی درباره پذیرش قطعنامه وجود دارد؟
به هیچ وجه.اینکه در افکارعمومی ابهام وجود دارد به دلیل حرفهای غیر تخصصی افرادی است که واقعیت جنگ را لمس نکردند. و الا کسانی که در جبهه ها حضور داشتند می دانند همه به امام اطمینان داشتند.
ولی امام با رضایت قطعنامه را نپذیرفتند؟
واقعیت این است که وضعیت ما در آن مقطع طوری بود که ما از نظر امکانات و تجهیزات شکننده شده بودیم. البته قبلش هم چیزی نداشتیم، ولی ازسال 65 به بعد که آمریکایی ها در خلیج فارس حضور پیدا کردند صادرات نفت خام ما کاهش پیدا کرد و به تبع ما عین عراق نبودیم که از سوی کشورهای حمایت شویم.
سال 66 ستاد کل نیروهای مسلح تشکیل شد. دولت وقت به ظاهر در این ستاد مسئولیت گرفتند که آقای میر حسین موسوی نخست وزیر به عنوان رئیس ستاد و آقای بهزاد نبوی به عنوان مسئول تدارکات و پشتیبانی ستاد و آقای خاتمی که آن زمان وزیر ارشاد بودند به عنوان مسئول تبلیغات جنگ منصوب شدند. واقعیت این است که آقای هاشمی اواخر جنگ موقعی که دید صحنه هایی در جبهه ها پیش آمده که عراق حالت برتری دارد به آقا محسن گفت:« اگر بخواهید جنگ را با موفقیت تمام کنید به چه میزان اعتبار نیاز دارید؟» ایشان هم نشستند با مشاورینشان مذاکره کردند و نهایتا لیستی را دارند که چیزی حدود «سه میلیارد و چهارصد میلیون دلار» بود. ابتدا آقای هاشمی با آقای خاتمی صحبت کرد. ایشان هم گفت مردم از جنگ خسته شده اند.البته این نظر ایشان بود. بعد آقای هاشمی به آقای موسوی مذاکره کرد و ایشان هم نوشت که «من یک دلار هم ندارم برای جبهه ها بدهم.» در نهایت، آقای هاشمی جلسه ای را با مسئولان کشور ترتیب دادند که خروجی آن نوشتن نامه ای خدمت امام بود.
در کتاب خاطرات آقای هاشمی هست که وقتی ایشان مخالفت امام با پذیرش قطنامه را می بینند به ایشان می گویند:«اگر اجازه بدهید، من اعلام پذیرش میکنم که طبعا معتبر است. وقتی کار پیش رفت و عملی شد، شما مرا محاکمه کنید. منتها بگذارید اول کار انجام شود تا مسئولیت آن به گردن من بیفتد و کسانی که ناراضی میشوند، مرا مسئول این کار بدانند.» شما فکر می کنید اصرار آقای هاشمی به امام (ره) برای قبول قطعنامه خدمت ایشان به کشور بود یا ...
من نمی توانم در این زمینه اظهار نظر کنم.بنده که در مذاکرات آنها نبودم. این تحلیل را حضرت امام خودشان می دانند، اما خیلی از مسئولین فشار می آورند که جنگ تمام شود. ان سوال شما را باید از امام یا آقای هاشمی یا کسانی که در بطن ماجرا بودند، جویا شد. ما مجری بودیم و در تصمیم گیرهای کلان نبودیم.
رزمندها وقتی فهیمیدند قطعنامه پذیرفته شده، گریه می کردند. در حالی که معمولا کسی برای پایان جنگ نباید گریه کند. احتمال دارد که این مورد به امام تحمیل شده بود.
اینکه گفته می شود از بعد از خرمشهرآمریکایی ها به دنبال مذاکره با ایران بودند درست است؟
نه، اصلا این طور نبوده است.البته چهار ماه بعد از تجاوز عراق هیات های از کنفرانس اسلامی، اتحادیه عرب و جنبش عدم تعهد به کشور می آمدند. چون می دیدند نتوانستند پیشروی کنند و آخرین جایی را هم که بعد از 34 شبانه روز گرفتند، خرمشهر بود؛ وقتی دیدند راه به جایی نمی برند این هیات ها را پیش حضرت امام فرستادند و درخواست آتش بس و به تعبیری صلح را مطرح کردند.
ولی ظاهرا در این درخواست جدی نبودند؟
نه تنها جدی نبودند که کارشان یک توطئه بود. امام در مقابل اینها فرمودند: ما صلح را از شما بهتر تعریف می کنیم. بعد هم از آنها سوال کردند شما که اینجا آمدید اختیار دارید یا نه؟ اول که اینها خودشان را دست بالا حساب می کردند و می گفتند بله. امام هم می فرمودند اگر اختیار دارید شما یک مورد را عمل بکنید همه موضوع حل می شود و آن این است که بگویید نیروهای عراقی ها بروند سر مرز و بعد ما مذاکره می کنیم. تا امام این را می فرمودند اینها می گفتند:«نه! همین جا یک توافق داشته باشیم!»
لذا بعد از فتح خرمشهر این ادعا را طرح کردند.چون در چهارعملیات پی در پی آن هم در فاصله 8 ماه شکست خورده بودند و نمی توانستند بپذیرند، ولی برخی در داخل مطرح می کنند« بعد از خرمشهر چرا جنگ را تمام نکردید.»
در میان مسئولان- اعم از سیاسی و یا نظامی- کسی بود که بعد از فتح خرمشهر موافق صلح باشد؟
همیشه یک تعداد خصوصا در دولت وقت بودند که نق نق می کردند که چرا جنگ ادامه پیدا کرده است. البته خیلی علنی نمی گفتند. خصوصا افرادی که خودشان را ملی یا وابسته به نهضت آزادی می دانستند. و در نهایت هم برخی از افراد دولت - مثل آقای بهزاد نبوی و دیگران کمک نمی کردند.
به جز ایشان در دولتمردان کس دیگری بود که موافق صلح باشد؟
نمی دانم،اما دیگران که می خواستند کمک کنند، در عمل کمک نمی کردند. در حرف نمی گفتند کمک نمی کنیم، ولی در عمل کارشکنی ازداخل و خارج بود.
بعد از حوادث بعد از انتخابات 88 ، انتقاد از نخست وزیر وقت درباره کمک نکردن به جبهه ها در فضای سیاسی زیاد شد ولی تا قبل از آن کسی در این باره صحبت نمی کرد. تلقی سیاسی بودن این اظهارات چقدر درست است؟
اگر به نسبت به صدام حساب کنیم که همه چیزش را برای جنگ آورد، آقای موسوی آنچنان کمکی نمی کرد.
اما مدافعان ایشان می گویند ایشان هم کشور را هم اداره می کرد و هم جنگ را.
مگرصدام این کار را انجام نمی داد.اگر ما متجاوز بودیم این رف منطقی بود که ما می خواهیم کشور کشایی کنیم پس مخالف هم داشت،اما اینجا ما دفاع کننده بودیم . موقعی که دفاع کننده هستیم باید همه چیزمان را برای دفاع از کشوربه میدان بیاوریم . خود مردم که این آقایان مدعی هستند می خواستیم به آنها برسیم، خودشان بیشترین کمک را به جنگ کردند. در حالی که دولت وقت باید این کار را انجام می داد. می خواهم بگوییم این طور نیست که ما چون وضعیت سیاسی امروز متفاوت شده است بخواهیم تاریخ را تحریف کنیم.
درباره نقش آقای هاشمی در جنگ تفاسیر متفاوت است . می توان نقش ایشان را نوعی کاتالیزور دانست؟
آقای هاشمی می خواست کمک کند چون ما کمبود های شدیدی داشتیم. ایشان آقای نخست وزیر را دعوت می کرد، ولی کمکی انجام نمی شد.
یعنی صراحتا اعلام می کردند؟
نه، صراحتا نمی گفتند ولی در عمل به گونه ای رفتار می کردند که نتیجه اش همان بود.
شما چه نقشی برای آقای هاشمی در دوران جنگ قائلید. به این دلیل بر این سوال تاکید می کنم که خاطرات ایشان نشان می دهد در همان زمان هم آقای هاشمی یک نقش کلیدی در تصمیم گیری ها داشتند که نقطه اوج آن هم پذیرش قطعنامه بود.
ایشان جانشین فرمانده کل قوا بود و در نقش ایشان شکی نیست، اما چیزی که هست این است که بالاخره آن چیزی که امام می خواستند عمل نمی شد ودر تصمیم گیری ها به آن اندازه توجه نمی شد.
شاید ملاحظات نظامی و واقعیات جنگ بخشی از دلیل تصمیم ها در آن زمان بوده است. همچنان که درباره پذیرش قطعنامه این موضوع مشهود است.
من نمی دانم .باید خودشان توضیح بدهند. من که نمی خواهم خدای ناکرده چیزی را بگویم که خلاف واقع باشد. بالاخره این مطالب را ایشان هم می خواند.
تحلیل شخصی تان را می خواهم بدانم.
حضرت امام یک نقش بسیار اثر گذار داشتند، اما در جزئیات وارد نمی شدند.کسانی که باید هماهنگی می کردند، این مسئولیت را به آقای هاشمی محول کردند.
عرض من این بود که اگر شما به عنوان چهره ای که تا پایان جنگ به طور عملی در صحنه حضور داشتید بخواهید به مدیریت آقای هاشمی نمره بدهید، چه نمره ای است؟
نمره آقای هاشمی در آن دوران، خیلی خوب و به تعبیری عالی است.بالاخره ایشان فرمانده و اثر گذار بودند و این چیزی نبود که پنهان باشد.
رهبری انقلاب چه؟ ایشان در آن دوران چه نقشی در جنگ داشتند؟
ایشان تا قبل از زمانی که بحث ریاست جمهوری شان مطرح شد در جبهه بودند و انرژی مضاعف به رزمندگان می دادند.ولی بعد از آنکه امام از حضور ایشان ممانعت کردند حضورشان کم شد. چون حضرت امام حضور ایشان در 5 استان مرزی غرب کشور ممنوع کرده بودند. بعد ها ما این موضوع را به صورت حضوری از ایشان پرسیدیم که شما قرار بود بعد از عملیات کربلای پنج در اسفند 65 به دو کوهه بیائید. چه شد که نیامدید؟ ایشان آنجا فرمودند چون سوال کردید توضیح می دهم. فرمودند:« من آماده حضور در جبهه بود و به آقای هاشمی گفتیم که شما یک یا دو هفته تهران باشید تا بنده بروم و بعدا برگردم. آقای هاشمی به حضرت امام گفته بودند که امام فرموده بودند « مگرنگفتیم آقای خامنه ای نباید به جبهه ها برود.»در عین حال با اینکه خودشان نمی توانستند بیایند فرزندانشان درجبهه ها حضور پیدا می کردند.
کدام فرزندان ایشان؟
هم آسید مصطفی فرزند بزرگ وهم آسید مجتبی فرزند دومشان.هر دو هم از بسیجی های لشکر بودند.البته با فامیلی دیگردر جبهه ها حضور داشتند.به ما هم پیغام داده بودند که این دو نفراسیر نشوند ولی اگر شهید یا جانباز شدند عیبی ندارد.
دلیل اینکه خواسته بودند اسیر نشوند ،دلایل نظامی بود؟
اتفاقا سه سال قبل ما مستقیما از رهبری همین سوال را کردیم که فرمودند:« اگر اینها شهید می شدند، بنده پدر شهید می شدم، ولی اگر اسیر شوند چون فرزند رئیس جمهور بودند عراق سعی می کرد از ایران برای آزادی آنها امتیاز بگیرد و بنده هم امتیاز بده به کسی نیستم.»
از سال 66 به بعد ما با انتخابات مجلس سوم مواجه ایم. در این سال گروه زیادی از مجموعه سپاه برای ورود به مجلس کاندیدا می شوند در پی این اتفاق ما درعملیات فاو شکست می خوریم. می شود این تعبیر را به کار برد که اگر سپاهیان وارد سیاست نمی شدند ما در فاو شکست نمی خوردیم.
شما اشتباه می کنید.این موضوع اصلا به سپاه ربطی نداشت. سپاه کاملا در جنگ بود و همه توانش در جبهه های جنوب و غرب و شمال غرب کشور مشغول بود. ضمن اینکه اکثر پرسنل سپاه جوان بودند و هنوز زمان بازنشستگی شان نرسیده بود که بخواهند در انتخابات حضور پیدا کنند و کاندیدا شوند. ولی بچه های بسیج مانند همه مردم وارد بحث های انتخابات شدند. علتش هم این بود که بین روحانیت اختلاف افتاد و از آن مقطع به بعد ما با دو جریان روحانیت مبارز ومجمع روحانیون مواجه شدیم.
یعنی شما می گویید بچه های بسیج در آن سال کاندیدا شدند و این ربطی به سپاه نداشت؟
بله، ما بعد ازآنکه عملیات کربلای ده در حلبچه انجام دادیم ، زمان3 ماه نیروها برای حضور نیروها تمام شد.بسیج یک نیروی داوطلب بود که به خاطرعشق به ولایت به جبهه ها آمده بود.
این دو دستگی بین روحانیت باعث شد که بچه های معتقد خود به خود دو قسمت شوند. حتی این موضوع تاثیر خود را در جبهه ها هم گذاشت. والا شما بدانید که همه هم و غم سپاه دفاع از کشوربود و به پشت جبهه کاری نداشت. این چیزی را که می گویم اثبات 100 درصد هم می کنیم نه اینکه فقط حرفی بزنیم.
علاوه بر این، در آن دوران ما با کمبود نیرو در جبهه ها مواجه بودیم که این خیلی مشهود بود. از آن طرف یک عده از رزمنده ها دانشجو بودند و امتحان داشتند. اضافه برآن ،عید سال 67 هم بچه های رزمنده به خانه نرفته بودند،خود به خود گروهی از آنها به شهرها برگشتند و آنجا موضوع انتخابات مجلس سوم پیش آمد
تاثیر این دسته بندی دو طرفی شدن در جبهه ها چه بود؟
نیروها عملا دو دسته شدند.ولی این به این معنی نبود که بچه ها با هم کار نمی کردند، اما این اختلاف در فضای سیاسی داخلی از نظر فکری در جبهه ها اثر گذاشت. البته همه یک هدف داشتند و آن هم دشمن بود.
اینکه می بینید در اول اردیبهشت 67 فاو سقوط می کند به این دلیل بود که ما نیرو در آن منطقه نداشتیم. البته دلایل دیگری هم داشت. یکی اش این بود که آمریکایی ها یک جبهه وسیع در خلیج فارس در سال 66 و 67 باز کردند و این باعث شد بخشی از نیروهای ما به خلیج فارس اعزام بشوند.اگر ما تا آن زمان دو هزار کیلومتر جبهه داشتیم ان زمان چهار هزار کلیومترشد.عامل دیگر نیروها بود.تهران خیلی کشاورز نداشت، اما در یگانهای دیگرخیلی از نیرو ها کشاورز بودند و آن زمان هم فصل کشاورزی بود.
البته این را هم باید گفت که در آن زمان این دو دستگی روحانیت باعث شد به جای توجه به جبهه ها، ذهن ها به سمت موضوعات داخلی کشیده شود.
/212 212
/
ناگفته های کوثری از تاثیر فضای سیاسی داخلی بر پذیرش قطعنامه۵۹۸؛ دو دستگی روحانیت تاثیر خود را در جبهه ها هم گذاشت 
آخرین فرمانده سپاه محمد رسول الله در دوران دفاع مقدس معتقد است شرایط حاکم بر فضای سیاسی داخلی هم در زمینه سازی برای پذیرش قطعنامه 598 موثر بوده است.
محمود عزیزی:جدایی دو نحوه فهم از دین در میان روحانیون ایرانی در سالهای جنگ که منجر به تشکیل مجمع روحانیون مبارز شد، یکی از آن سوژه های است که علاوه بر تاثیرات خود در فضای سیاسی وحوزه های علمیه، در دفاع مقدس و حضور رزمندگان هم تاثیر گذاشت؛ اینها را اسماعیل کوثری آخرین فرمانده سپاه محمد رسول الله در دوران دفاع مقدس و نائب رئیس کنونی کمیسیون امنیت ملی مجلس می گوید.
***
مشخص است.کسانی که وابسته به استکبار بودند.مثل افراد حامی نهضت آزادی، جبهه ملی و ملی مذهبی ها.
سلام
بگذارید بگریم من
بگریم به حال ان جوان
تکیه کرده بر درخت
مالباخته چک رفته به بانک
در حسرت دیدار دلارها
حسرت دیدار سفر به کیش
مانده حیران از گردش دیش
چرخ کج مدار و سوپر رسیور
حرف مردم و تحرکات شبانه
تکیه کرده بر درخت کهنسال
درخت چنار نه درخت انار
حتما عاشق است
خوش خیالی و ارزوی دور و دراز
بابا این جوان مانده بریده
اجاره خانه ندارد
قبض برق و اب و گاز
همسایه ها پچ پچ کنان
شاید همسر طلاق
شاید هم جنون
تکیه کرده بر درخت حتما عاشق
نه نه قبض تلفن اخطار بانکها
پدر مادر شما متهم ها
بگذار بگریم من
به حال کاندید مجلس یا نمایندها
چند ماه روی خانه ندیده ها
از همسر دور از فرزند جدا
ان قبرستان پی یک تابوت
مادر یا پدر مرده
عروسی نه
فقطتدفین مراسم ها
یاد مرگ و مردن انسانها
ممات حیات ها و انسانیت ها
همانند مرده خوار پیر بهشت زهرا
کاندید شدن چه سخته
می سوزد دلم برای این ابر مردها
ماههاست در جاده ها ممی راند
روستا یا بیقوله ها
ان دهکده زیبا
دلش تنگ شده برا ی تخته سیاها
رو بوسی و خوش و بش فراوان
دست دادن و خم شدنها
ادای ارادت واسه پیرمردا
شادی جوانان و عذب ها
دستش میرود به جیب در هر مسجد
برای صاحب عزا ها
ناقابل است برای شما
یاستماست اصلا به دل راه نده
که برای رای ورای بازی ها
فقط خواستم جبران کنم
چه کسی مقصر است
زمین و گردش سیاره ها
بگذار بگریم من
برای بیچاره استاد دانشگاه
الا ن تو دانشکده نیاز فوری
اما او به دنبال شاه و پری
سخت مشغول و های و هورا
تبلیغات و خطابه و خط و نشان ها
ادای تکلیف و نماز شب و روزه نذری ها
آش دوغ و کباب بختیاری به حساب او
دیدن فرماندار و انجمن اولیا
بخشدار و دستیار و بیمار و شوهر مرده ها
دست بوسی ریش سفید و شوراها
ملای فلان روستا و کافه قلیان ساحرا
دهخدای قدیم دهیار جدید
بازار اشتی کنان و وعده های کذا
کاش بود یک کرسی در دانشگاه
درسی به نام ترفندهای کاندیدا
پیرمردی خمیده از ستم روزگا ر می نالد
مهندس من به تو رای میدم
شما پیروز می شوید دیدم در خواب
زنم براتون نذری میده
راستی دکتر من چشام نمی بینه
او مهندس است نه حکیم
صدای یکی از همراها
دست در جیب استاد می رود
یک تراول کافی است
ای استاد
ای سخنور
ای اامیر کبیر زمانه
ای مهنس ای بتون ای سازه
ای انتگرال ای فیس بوک ای پلاس گوگل
ای سرندی پیتی
ای سردار سازندگی ای نادر شاه ای رضا خان
ای سازندگی ار رفیق ای برادر ای قهرمان
ای اخوی ای خواب نما
تو برنده هستی اولین رای رفتی تو مجلس
قند تو دهانش اب میشه
کاندید میره تو رویا
استاد رفته اون بالا بالا
یک مطهری و سه تا لاریجانی و 5 تا جهرمی
6 تا .... و 7 تا..... صف به صف ایستاده و والا
و دیگران هم هستند داره قسم می خوره که
از حق ملت دفاع میکنه
فراکسیون ورزش بانوان اقلیت دینی
شهروندی جامعه مدنی و اتو پیای ارسطو
ازادی استقلال و بورکینافاسو
پول نفت سفره ملت بیمه همگانی
کشک و بادمجان مفت
مبارزه با فساد و تک نرخی ارز
صفر شدن تورم رشد منفی بیکاری
عدالت توسعه و اشتغال
اسفالت و مدرسه و اینترنت
چت تو چت و فیس تو فیس
تند تند صحبت میکنه
براش صلوات می فرستند
ادای احترام و هورا
میاد پایین تلفنش قطع شده
قپرداخت قبض یادش رفته
چرتش پاره میشه با ترمز خودرو
اونم از نوع ملیش
گفت که باید عادی باشه
ماشینش ملی باشه
لباسش مردمی باشه
دلش قوی و نمازش شبی باشه
نذر و نیاز و ادا و اطوار نرمالی باشه
.......
امیرسه از راه روز موعد
اسفند و برف و سرما
برا هر صندوق یک نماینده
ترس از عدم اجرای قانون
همه جا ارام است
همه چیز خوب است
مردم در ارامش می نویسند
از جنجال خبری نیست
یک روستا زاده کنج دیوار فقط یک اسم بلد است
باقی را نمی شناسد
اون اسمو سبیلو بهش داده
مگه می تونه نام کس دیگه بنویسه
اخه اون مدرسه می خواد
کار می خواد پارتی می خواد
و سبیلو همه را بهش میده
رای ها شمرده میشن
فرماندار بخشدار و شرکا
همه جمع شدند کاندیدا
دوست سابق جنا ب ف صاحب منصب بزرگ
و باجناق فلانی پسر خاله اقای جیم
و دوست و همدم پسر خواهر اقای جیم
داماد اقای ف دوست دوران کودکی
با مدرک دکتری از یالقوز اباد
برنده شدند مبارکش باد
جناب استاد بین 5 نفر چهارم میشه
تازه می فهمه رای و رای بازی یعنی این
حساب از دستش در رفته
بگذار بگریم من
برا ی حساب خالی بانکیت استاد
دسته دسته می رسند
قبض چاپ پوستر و پول ایاب و ذهاب
اجاره مغازه و قبض تلفن و تعمیر ماشینها
تبلیغات چی ها و پول لاستیک و شربت ها
غوطه می خورند رقم ها
روی دست چک ها
عددها تمام شدنی نیست
سر برده به اسمانها
اول هزاری حالا میلیون ها
استاد بدنش گرمه و خود فریبی ها
چهارم شدن خودش یک گام به جلوها
هورا
من حرفامو گفتم و راحت شدم
هورا
من برای ادای تکلیف امدم
و اجرمو از خدا می خوام
حالا وجدانم راحته
اخش بگریم برای ان وجدان ها
که راحت میشه با خرج میلیون ها
کم کم حالیش میشه استاد
بدنش داره سرد میشه
دسته چک تمام شده
دوستان همه نیستند دور و برها
گوشیا خاموش روی پیام ها
چند متری انطرفتر انتن نمیده
همه رفتن تبریک نماینده ها
دارن براش حلوا می پزند و بمی خندند برای تازه ها
بگذار بگریم من
اپارتمان استاد هم رفت
ماشین هم به نقد شد
سمت معاونت رفت
مشاور شهرداری هدر شد
برگشت چک ها
حضور ماموران دم خانه و ایفون استاد خاموش
حمله دوستان و انتقاد فامیلا
گنجشک رفت
پرواز را به خاطر نسپار غم انگیز است
پرنده مرده رای ها رفته
دیگر تابوت حمل نمی کند
حتی اسامی یادش نیست
کجا رفت ان مسجد رفتنا
های هوی نیست و خطابه نیز
عدالت توزیع ثروت رباد هوا شد
مدیر پروازی در رفت
لندن جای خوب برای دیدن خانواده
خسته از پرواز
اسوده شد
کسی دیگر را پرواز دادند
بچه ها را از غیر انتفاعی به دولتی بردند
وای دلم می سوزد
بگذار بگریم من
استاد پیر شده
اخه ابت نبود نانت نبود
کاندید شدنت چی بود
به او اشاره دارند
لنگ لنگان با صورتی فرتوت و ریشی بلند
چه ساده بود فکر میکرو بهش رای میدیم
این حرف شاگرداش بود
کلی کباب خوردیم حال کردیم
سی دی هایی جالبش را نیگا کردیم
سرود خوندیم
حرکات موزون کردیم
خوردیم خوابیدیم و حال کردیم
رای ما که خوب بود
کاندید ما از اول معلوم بود
واه واه
بگذار بگریم من
برا حرف مردم
مگه نماینده درامدش بیشتره
ابرو شغل مناسب و همسر و بچه ها
درامد کافی همهفنا شدند برا چی
مگه میشه اینارو جبران کرد
مگه فکر می کرد که با اریایی ها همدوش میشه
مگه با بانک صادرات و سامان و ملی فامیل میشه
میزنه به خاکی و شهرام جزایری میشه
یا خ و ج و ل و خدادا میشه
چه ساده بود این استاد
بگذار بگریم من
بگذار بگریم من
ببخشید استاد بازم کاندید میشید؟
چه سئوالی؟
مگه ادای تکلیف تعطیلی داره
مگه اجرای حکم خدا مصلحت داره
یا علی پاشو استاد الان اسفنده
بگذار بگریم من
بگذار بگریم من افتاده بر خاک
نفسا تنگ
دلا غصه دار
خدا رحمتش کند
ادام ساده ایی بود
من گفتم کاندید نشو
ولی قبول نکرد
اخه من میدونسم رای میارم
همه.... برا من کار میکردند
بگذار بگریم من
به من مربوط نیست که سایت ها چه می نویسند
که دولت چه می خواهد از جان مجلس
یا مجلس چگونه کنار می آید با قوه قضاییه ...
به من مربوط نیست که اختلاس 300 میلیاردی یعنی چه
و اصلا 300 میلیارد چقدر است و
پشت ماجرا چه پدرسوخته هایی هستند
به من مربوط نیست دیگر
که حکم جلب دارد و
آبرو می برند...
پس ای ابر خطاپوش ببار...
به من مربوط نیست که بگویم آقای "ایکس" که کمی چاق است
که بود و کجا بود
و چه شد که شد و افتاد
یا اقای "وای" که شکل مستر فلان بود
یا آقای "زد" که لاغر است و مدام قول می دهد
اصلا که بوده اند و کجا بودند
یا این که این جماعت زیبایی اندام
چه ارتباطی با سیاست دارند
ای کاشکی آقای "ایگرگ" این الف بچه ها را نمی آورد...
( این ایگرگ می تواند آقای آلبرت انیشتن باشد
که لابد ارتباطی با اختلاس هم دارد)
من فقط باید بنویسم آقای "ایکس" و "زد"
و شما خیال کنید که آنها آقای سنگ پایند یا آقای رب گوجه فرنگی
وقتی که قاط می زند اقتصاد سیاسی
سیاست فرهنگی
باید که هنگ کند
اشعار من
و گاه شعر همین می شود که می بینی
البته ما شاعران می دانیم که حال سیاست خوب نیست
البته ما دانش آموزان می دانیم
تا وقتی اختلاس حل نشود
کیف قاپها تمام نمی شوند
البته ما ریزه میزه ها می دانیم
که اختلاس ریشه داشت در حرمسرای آقامحمدخان قاجار
در سبیل ناصرالدین شاه
و ریشه دارد در ویلاهای کانادا
پس ربطی به رییس بانک ملی ندارد
که رفته است دوش آب خنک بگیرد در جایی مثل پپسی
البته ما شاعران می دانیم
که دولت بی تقصیر است
و مجلس محترم بی تقصیر است
حتی آقای "ایگرگ" و "زد" بی تقصیرند
گناهکار واقعی نیروی جاذبه زمین است
و من هم بی تقصیرم
اما
وقتی کسی معذرت نمی خواهد
من عذر می خواهم از همه
مردم عذر می خواهند از شما
ما را ببخشید آقای "ایکس"
تصدقت بروم آقای "ایگرگ"
شما بی نظیرید آقای "زد"... برچسب ها: اختلاس ، علیرضا قزو
ای دوست ای ایرانی ای عرب ای ملت
ای امت یا ای مردم رفقا یا برادر
نمیدانم روی خطابم با کیست
اما می دانم که با این عزیزان نیست
با کارگری که ظهری یک کارتن سجاده می کند
رو به قبله ذکری نمازی و دعایی و بعد
نیم لقمه ای می خورد و پاهایش را اندکی دراز
سایه بانی می یابد و ارامشی و درد دو عالم جدا
پلکها مجال اندیشیدن را ب او نمی دهند
در یک چشم بهم زدن صدای خر و پف بلند
دستی می خورد به پایش و بازآجر است که باید پرتاب شود
تا خانه ایی ویلایی کوشکی کاخی
پیش فروش و انباشت دلار و یورو سکه قدیم
قهقه خنده اشان گوش ریاست بانک ها را کر میکند و
صدای ویراز ماشینسانهمسایه هارا اذیت
اخ چه حکمتی است این
ایا این دیار مارا سحر کرده اند
روی صحبت من نمی دانم با کیست اما میدانم
با سرباز صادقی که جان به لب
در بلندی های مرزهای این کشور
دفاع میکند از میهن نیست
می دانم با شهروندی نیست که بشقابش را
تازه له کرده اند نیست
حتی با کسانی نیست که از طناب اویزان شده
و از با لکن خانه همسایه بکار فرهنگی کرده اند نیست
با ان کسانی نیست شبانه کانلهای ماهواره می بینند
اما روز به جمع جمع اوران می پیوندندنیست
نمی دانم با چه کسی سر دعوا دارم
با اقا محمد خان قاجار یا رضا شاه
با اسکنر مقدونی یونانی یا آریابرزن دلاور ایرانی
با ملکه الیزابت یا پرنس دایانا
با الیور تویست یا پلنگ صورتی
با پینیو کیو دروغ گو یا رمیستریو قهرمان کشتی کج
با امیر کبیر یا میر فنذرسکی
با هیتلر یا حواریون مسیح
نمیدانم چرا
کریم خان زند از انگلیسی ها رشوه خواست
چرا کشور مارا می فروخت
نمی دانم ایا نادرشا ه تقصیری داشت یا نه
نمی دانم کوروش پیامبر بود یا کبیر و صغیر یا شاه ظالم
حیف ان صفحات کاغذی که می نوشتند
ما می خریدیم و در کنج مکتی در زیر نور فانوس املایش می کردیم
حیف ان پول این مملکت
من حلال می کنم ان 3 میلیارد دلار را را که نمی دانم چقدر بود
من حلا ل می کنم ان سه میلیارد دلاری را که از وطنم گریخت
حلال میکنم چون اگر این پول برگردد باز اختلاسش می کنند
اصلا پول چیست چرک کف دست است دیگر
وبال گردن است
حق دیگران است
من حلال ا می کنم همانگونه که 120 میلیارد رفیق دوست را حلال کردم
حلال می کنم چون اگر برگردد چون خوابش بیشتر نمی شود
زنش را دکتر مجانی عمل نمی کند
اسفالت شهرم خوب نمی شود متروی شهرم راه اندازی نمی شود
از جیبی به جیب دیگر سرازیر می شود
بگذاریدی فلانی زدی ایگرگی همان ایگرگ بماند
ایگرگ یا واوی هایی یا سین و ح یا جیم چه فرقی میکند
بگذارید یک ایرانی با پول این مملکت خوش باشد
پسرش در اتریش درس بخواند
دوران سربازیش را در اکسفورد بگذراند
بگزاری نوه ایی نتیجه ایی با پول من و تو به نیوی یورک برود
بگذارید پدر استتکبار را رحیم مشایی در بیاورد
مگر ان زمان که کروبی برای زن و خواهر و زن دایی من
زندان می ساخت اشکالی داشت
مگر ان زمان که به خاطر فیلم ویدیویی دیدن
همسایه امر شلاق زدند اشکالی داشت
مگر به کجای ایران می خورد
اگر ان سه هزار یا 40 هزار میلیاردی توانی دلاری باشد
مگر یارانه من را زودتر می دهند یا زیادش می کنند
وضع من همان است که نفت را 7 دلار می فروختیم
الان 100 دلار می فروشیم باز فرقی نکرده
بگزار بیایند بخورند غارت کنند
بروند درس بخوانند برای ما تاریخ بنویسند
بعدش به ریش من و تو بخندند
و بگویند ملت ایران نجیب است از نسل کوروش است داریوش دارد
ولی ان کارگر پول دوا و درمان ندارد
من حلال میکنم چون هستم
من حق ندارم زد را اسم ببرم پس حلال می کنم
قوه قضاییه بی قوه ام میکند چون نباید از زد فراتر رفت
من نباید بدانم که ج ه ر ... داماد ن ا ط ق .... است
من نباید بدانم که ریس فلان بانک باجناق ریس فلان شرکت است
من نباید بدانم که برادر فلانی همان پسر خواهر فلانی است
خاک تو سرم
من حلال می کنم چون هنگ کرده ام
من حلال می کنم چون ایرانی هستم
من حلال می کنم چون حرام حلال سرم میشود
من حلال می کنم چون دیوانه هستم
شخص
سرویس فرهنگی ـ «علیرضا قزوه» شاعر توانمند و خوش قریحه نسل انقلاب، شعر زیر را با توجه به اتفاقات اخیر و فضای کنونی جامعه سروده و آن را برای «تابناک» ارسال نموده است:
**************************
به من مربوط نیست که سایت ها چه می نویسند
که دولت چه می خواهد از جان مجلس
یا مجلس چگونه کنار می آید با قوه قضاییه ...
به من مربوط نیست که اختلاس 300 میلیاردی یعنی چه
و اصلا 300 میلیارد چقدر است و
پشت ماجرا چه پدرسوخته هایی هستند
به من مربوط نیست دیگر
که حکم جلب دارد و
آبرو می برند...
پس ای ابر خطاپوش ببار...
به من مربوط نیست که بگویم آقای "ایکس" که کمی چاق است
که بود و کجا بود
و چه شد که شد و افتاد
یا اقای "وای" که شکل مستر فلان بود
یا آقای "زد" که لاغر است و مدام قول می دهد
اصلا که بوده اند و کجا بودند
یا این که این جماعت زیبایی اندام
چه ارتباطی با سیاست دارند
ای کاشکی آقای "ایگرگ" این الف بچه ها را نمی آورد...
( این ایگرگ می تواند آقای آلبرت انیشتن باشد
که لابد ارتباطی با اختلاس هم دارد)
من فقط باید بنویسم آقای "ایکس" و "زد"
و شما خیال کنید که آنها آقای سنگ پایند یا آقای رب گوجه فرنگی
وقتی که قاط می زند اقتصاد سیاسی
سیاست فرهنگی
باید که هنگ کند
اشعار من
و گاه شعر همین می شود که می بینی
البته ما شاعران می دانیم که حال سیاست خوب نیست
البته ما دانش آموزان می دانیم
تا وقتی اختلاس حل نشود
کیف قاپها تمام نمی شوند
البته ما ریزه میزه ها می دانیم
که اختلاس ریشه داشت در حرمسرای آقامحمدخان قاجار
در سبیل ناصرالدین شاه
و ریشه دارد در ویلاهای کانادا
پس ربطی به رییس بانک ملی ندارد
که رفته است دوش آب خنک بگیرد در جایی مثل پپسی
البته ما شاعران می دانیم
که دولت بی تقصیر است
و مجلس محترم بی تقصیر است
حتی آقای "ایگرگ" و "زد" بی تقصیرند
گناهکار واقعی نیروی جاذبه زمین است
و من هم بی تقصیرم
اما
وقتی کسی معذرت نمی خواهد
من عذر می خواهم از همه
مردم عذر می خواهند از شما
ما را ببخشید آقای "ایکس"
تصدقت بروم آقای "ایگرگ"
شما بی نظیرید آقای "زد".
سخنگوي دستگاه قضايي، با اشاره به فساد عظيم بانكي اخير گفت: جرمي كه واقع شده يك فساد بزرگ است و بايد برخورد متناسب با آن باشد. قوه قضاييه مصمم است بدون تبعيض، چشمپوشی و خط قرمزي به جز ملاحظه شرع و قانون، با اين موضوع برخورد كند.
او همچنين در تشريح جزييات بيشتر از اين پرونده از احضار پانزده نفر جديد مرتبط با موضوع خبر داد و تأكيد كرد كه قوه قضاييه در رسيدگي به اين پرونده گول نخواهد خورد.
به گزارش «تابناك»، حجتالاسلام والمسلمين غلامحسين محسني اژهاي دوشنبه شب با حضور در برنامه گفتوگوي ويژه خبري شبكه دو سيما درباره آخرين اقدامات براي پيگيري پرونده فساد مالي اخير در سيستم بانكي اظهار كرد: همان گونه كه مقام معظم رهبري فرمودند متأسفانه فساد مالي سرايت ميكند و مثل خوره به جان يك نظام و سيستم ميافتد و آن را از بين ميبرد. برخورد با فساد بايد متناسب با آن باشد، در خصوص فساد اخير بايد يك اقدام در خور هم از نظر قضايي، نظارتي، آسيبشناسي و پيشگيري صورت گيرد تا درس عبرتي براي كساني باشد كه دست به اين گونه فسادها ميزنند و همچنين عبرتي براي مسوولان در هر ردهاي باشد كه احيانا كوتاهي كردهاند.
مبلغ، همان 3 هزار ميليارد تومان است
محسني اژهاي درباره ميزان اين فساد يادآور شد: سه هزار ميليارد تومان مطرح، بيشتر و كمتر نيز بيان شده كه البته هر كدام يك مبنايي دارد. شركت توسعه سرمايهگذاري امير منصور آريا كه داراي چندين شركت زير مجموعه است، توسط خانواده امير خسروي در سال 85 راهاندازی شد و در حقيقت طرف اصلي اين فساد، اين شركت و مسئولان آن هستند.
وي گفت: آنها سه، چهار نوع اعتبار و تسهيلات از بانكها دريافت كردهاند. در آغاز کار، اعتبار اسنادي و ريالي به صورت درست انجام شده و اگر هم خلاف مقررات بوده، خيلي قابل توجه نبوده است. در بخشي ديگر خلاف مقررات اعتبارات دريافت كرده و پس از مدتي آن را تسويه كردند، اما در ماههاي آخر كه هم مبلغ و تعداد آن زياد بوده اكثرا خلاف مقررات انجام شده و بخش اعظمي از آن نيز تسويه نشده است. در حقيقت، كل اعتبار اسنادي گرفته شده از آغاز تا پایان توسط اين شركت و اين گروه از بانك صادرات همان مبلغ سه هزار ميليارد تومان است.
اما اين نكته به اين معنا نيست كه كل سه هزار ميليارد برنگشته و همه خلاف مقررات بوده است. بخشي از آنها دست بوده، بخشي تسويه شده و مبلغي باقي مانده كه هنوز وصول نشده و اكنون بانك صادرات و بانك ملي درگير اين موضوع هستند.
بانك مركزي نيز درگير ماجراست
دادستان كل كشور با طرح اين پرسش كه آيا تنها يك شعبه بانك صادرات در اهواز و يك شعبه بانك ملي در كيش در اين زمينه درگير بودند، گفت: خير. حتما غير از اين دو شعبه افراد ديگري در بانكهاي صادرات و ملي در زمينه درگير هستند، ولی اينكه کوتاهی آنها چقدر است، توضيح خواهم داد، ولي اجمالا بيش از اين دو شعبه درگير اين موضوع هستند. بانك مركزي نيز حتما درگير است، به ويژه درباره نحوه نظارت و اينكه هنگامی كه از موضوع آگاه شده با آن برخورد شايسته انجام داده يا خير!
صاحبان قدرت از شركت «منصور آريا» حمايت كردهاند
سخنگوي دستگاه قضايي تصريح كرد: در مورد اينكه آيا در اتفاقي كه افتاده، مدير عامل يك شركت و دو شعبه از بانك درگير بودهاند يا اينكه حمايتي شده و به تعبيري اعمال نفوذ شده و كساني كه صاحب قدرت بودند و ميتوانستند در بانك نفوذ كنند، از اين شركت خصوصي (منصور آريا) حمايت كردهاند، بدون ترديد اين نيز وجود دارد و حمايتهايي شده و كساني كار آنها را تسهيل كردهاند و در بعضي از اين كارها معاونت كرده اما اينكه با سوءنيت يا بدون سوءنيت بوده و يا اينكه در حال كمك به يك فعال اقتصادي هستند يا در كنار اين فعاليت خود نيز بهرهمند ميشدند از موضوعات در حال بررسي است.
درباره سوءاستفاده مالي در بانك سوييس خبري ندارم
به گزارش ايسنا، در ادامه مجري برنامه با اشاره به سوءاستفادهاي در يكي از بانك هاي سوييس از محسني اژهاي سوال كرد كه زمان آغاز فساد مالي كي بوده است كه وي پاسخ داد: در مورد بانك سوييس خبري ندارم و تاثيري هم در موضوع ندارد. در خصوص اين فساد بايد بگويم كه از سال 86 كار اين شركت شروع شده و از ابتدا همه اقدامات تخلف نبوده و از سال 88 و عمدتا سال 89 و همچنين ماههاي سال 90 اين فساد گسترده صورت گرفته و اين عدد و رقم را به بار آورده است و در حقيقت ميتوان گفت كه عمده آنها از نيمه دوم سال 88 و عمدتا 89 و بخشي نيز در سال 90 اتفاق افتاده است.
شرح آغاز ماجراي LC در سيستم بانكي
محسني اژهاي در بخش ديگري از سخنان خود تصريح كرد: سوم شهريور ماه سال 1377 طرحي در هيأت وزيران وقت با نام طرح «ساماندهي اقتصادي» مطرح بود. بند 5 اين مصوبه بيان ميكند كه بانكهاي داخلي مجازند براي ساماندهي اقتصادي از اعتبارات داخلي استفاده كنند. اين قضيه چند سالي به درازا كشيده شد. در چهاردهم مرداد ماه سال 1380 شوراي پول و اعتبار در نشست نهصد و شصتم خود، اين موضوع را تصويب و در تاريخ 28 مرداد ماه سال 80 بانك مركزي دستورالعمل اجرايي آن را ابلاغ ميكند و از سال 80 اين مسأله به ندرت انجام ميشد. البته بايد بگويم كه اركان LC داخلي با LC خارجي متفاوت نيست.
اصلا جنسي خريد و فروش نشده است
وي گفت: آنچه رخ داده به ويژه در ماههاي آخر و در اعتبارات اسنادي آخر، اين است كه در برخی موارد بيش از ده مورد تخلف صورت گرفته است؛ يكي اينكه فروشنده و خريدار واحد بودند؛ يعني دو شركت زيرمجموعه شركت مادر بودند و در مواردي اصلا جنسي خريد و فروش نشده و فقط كاغذي به صورت صوري نوشته شده و به تبع جنسي حمل و نقل نشده است. همچنين بايد اعتبارسنجي انجام ميشد كه در موارد زيادي صورت نگرفته است. بانك صادرات ( گشايش كننده اعتبار) بيش از سقف مجاز خود اعتبار اسنادي صادر كرده و بانك ملي (كارگزار) ميدانسته كه اين سقف در حد اين شعبه نيست و بايد تأييديه دريافت ميكرد كه اين كار را نيز نكرده است.
آقايان ميدانستند كه دارند كار خلاف انجام ميدهند
دادستان كل كشور خاطرنشان كرد: خود آقايان ميدانستند كه دارند كار خلاف انجام ميدهند؛ هم دو شعبه نامبرده و هم بعضي از افراد در سرپرستي و استان. به اين دليل كه آنها میدانستند، شركتهاي اين گروه در جاهاي گوناگون است و اگر به صورت عادي و معمولي ميخواستند يك اعتبار اسنادي از بانك صادرات بگيرند، چرا فقط در هجده ماه به يك شعبه خاص و آن هم درجه 3 مراجعه ميشد و همه موارد تنزيل شده نيز در يكي از شعبات بانك ملي در كيش صورت ميگرفت؟!
تقصير مديران بانكهاي ملي و صادرات بايد بررسي شود
سخنگوي دستگاه قضايي با بيان اينكه اين دو شعبه مسلما مقصر هستند، گفت: اما درباره اينكه مديران عامل بانكهاي صادرات و ملي مقصر هستند يا اينكه صرفا نظارتي نكرده و يا از پارهاي از موارد هم آگاه بودند، از جمله مواردي است كه بايد بررسي شود بدون ترديد مقصر هستند؛ اما اينكه با سوءنيت بوده يا خير، در آينده درباره آن صحبت ميكنيم. درباره بانك مركزي نيز اين موضوع مطرح است كه آيا بخشنامهها و دستورالعملهايي كه ابلاغ كرده براي اجرايي شدن آن نيز اقداماتي انجام داده يا خير.
تخلفات سال 88 تذكر داده شده بود
محسني اژهاي با اشاره به اقدامات دستگاههاي نظارتي از جمله سازمان بازرسي كل كشور تصريح كرد: در سال 88 سازمان بازرسي كل كشور، خطاب به بانك ملي گزارش مفصلي نوشته و موارد خلاف قانون را گزارش داده و بيان كرده كه در زيرمجموعه شما چنين تخلفاتي صورت گرفته است. نكته اينجاست كه از صفحه شانزده به بعد اين گزارش، مربوط به شركتهاي همين گروه است.
همچنين در هجدهم دي ماه سال 89 كميسيون اصل 90 مجلس نامهاي خطاب به مديرعامل بانك ملي نوشته و نسبت به اين گروه هشدار داده است. جالب اينجاست كه بسياري از اين اعتبارات اسنادي پس از اين تاريخ صورت گرفته است. این نامه، رونوشت به بانك مركزي و بانك صادرات نيز شده كه البته مورد توجه قرار نگرفته است. البته پاسخي داده شد، ولي متأسفانه در گزارش به گونهای از اين گروه حمايت كردند.
اگر اين فساد نيست، پس چه چيزي فساد است؟!
وي يادآور شد: مشكل گروه اميرمنصور خسروي با بانك ملي به همين موضوع برنميگردد. آنها از شعبه ديگري از بانك ملي تسهيلات زيادي نيز دريافت كردهاند و در حقيقت اعتبارات و تسهيلات ارزي و ريالي سنگيني به اين گروه داده شده است. مردم عزيز ما وقتي اين موضوعات را ديده و شنيدهاند، قطعا از قوه قضاييه درخواست رسيدگي دارند اگر اين فساد نيست پس چه چيزي فساد است؟ وظيفه دادستان كل كشور عنوان دفاع از حقوق مردم، عمل در اين گونه موارد است.
مشكل اصلي در اجرا نکردن قانون است
محسني اژهاي گفت: ما نميگوييم كه مقررات و قانون كامل است، ولي مشكل اصلي اينها نيستند مشكل اصلي در اجرا نکردن قانون و عدم نظارت است. اين توجهي كه مقام معظم رهبري در ساليان گذشته كرده و در سخنان خود فرمودند كه من در سالهاي قبل گفتم و هشدار دادم، اگر عمل ميكرديد اين اتفاق نميافتاد. من به سهم خودم از مردم عذرخواهي ميكنم كه اگر وظيفهاي حداقل در همين دو سال به عنوان دادستان كل كشور از باب نظارت داشتهام اما آن را انجام نداده ام. انشاءالله خدا توفيق جبران آن را دهد.
مبارزه با فساد از كارافتادن امنيت اقتصادي نيست
به گزارش ايسنا، حجتالاسلام محسني اژهاي در ادامه اظهار كرد: افراد خدوم و پاكي در سيستم بانكي و غير سيستم بانكي داريم و بسياري از اين افراد دلسوز و مطمئن بوده كه در حال كار كردن هستند. خدايي نكرده وقتي سخني گفته ميشود، به اين معنا نيست كه پاكي و تلاشهاي اين افراد را ناديده بگيريم.
همچنين دولت ما با تمام توان و قدرت و قوت در صحنههاي گوناگون درگير است و اين مسأله را نميتوان ناديده گرفت. گاه اين طور تلقي ميشود كه اگر فردي ميخواهد با مفسد اقتصادي برخورد كند، امنيت اقتصادي از بين ميرود، در حالي كه اين مسأله برعكس است و اگر به مفسد اقتصادي برخورد كنيم، در واقع زمينه را براي رشد افراد صالح و كار صالح به وجود ميآوريم.
همه با هم پيگير ماجرا هستيم
سخنگوي قوه قضاييه ادامه داد: در مسألهاي به اين بزرگي همه قواي كشور به طور جد به دنبال اين بودند كه همزمان چند كار انجام شود. در وهله نخخست، قوه قضاييه با جديت و قوت پيگير موضوع شد و از همه كساني كه در اين جرم بزرگ به عنوان مباشر، معاون و توسعه كننده به ناحق بودند به طور جدي برخورد كرد. قوه قضاييه، مجلس و دولت كميسيونهاي مشترك زيادي را تشكيل دادند تا اين موضوع را آسيبشناسي كنند تا ببينند مشكلات از كجا سرچشمه گرفته است؛ مثلا، نمونهاي كه بانك مركزي در مورد بانك گردشگري اعلام كرد، به گونهای كه مسئولان اين بانك ربطي به اين قضيه ندارند، ولي بانك مركزي اعلام كرد كه اگر مسئولان اين بانك غيرمتخصص و غيرواجد شرايط باشند، امكان دارد در آينده مشكلاتي را ايجاد كنند.
همچنين در مسألهاي به اين بزرگي، كميسيون اصل 90 و دولت وارد اين قضيه شدند و سيستم بانكي متوجه شده كه مشكلات از كجا پدید آمده است.
كسي اين مسأله را كشف نكرده است
وي درباره اينكه دستگاه قوه قضاييه چه کارهایی را در زمينه فساد مالي اخير انجام داده است، گفت: اين مسأله به گونهای نيست كه بانك مركزي يا بانك صادرات يا سازمان بازرسي كل كشور اعلام كند كه آن را كشف كرده است. امكان دارد گزارشي رسيده باشد كه خلافي در حال وقوع است، ولي به طور قطع كسي اين مسأله را كشف نكرده است؛ برای نمونه، در اين مسأله، زماني كه اين فرد اعتبارات زيادي را از بانك گرفت و بخش زيادي از آن را به غير از آنچه تعهد به بانك داشت، اختصاص داد. مثلا در يك مورد از اين مسأله، ميتوان اشاره كرد كه با همين اعتباراتي كه از بانك براي يك توليد مشخص و وارد كردن مواد اوليه مشخص گرفته است، آن را براي پذيره نويسي با ده نوع تخلف براي تخصيص بانك آريا اختصاص داده است. در واقع دستکم دویست ميليارد تومان از وجوهي را كه از اين بابت تسهيل كرده است، با اقداماتي متقلبانه و به نوعي پولشويي به تأسيس بانك آريا اختصاص داده است.
تقدير از تلاشهاي دادگستري خوزستان
محسني اژهاي ادامه داد: يكي از مسئولان اين افراد اعلام كرده كه در تهران 135 ميليارد تومان از اين وجوه را صرف خريد ساختمان كردهاند. در واقع، اين افراد وجوهي را به عنوان اينكه جنسي را از فروشنده بخرند و آن را بازتوليد كنند، دريافت كردند، ولي در جاي ديگر خلاف قانون و مقررات آن را صرف كردند. در اين زمان، وجوه كافي را براي تسويه حساب نداشتند و يكي از بانكهاي مربوطه كه تنزيل كرده بود با مشكل برخورد و سرانجام به بانك صادرات مراجعه كرد كه اين جنسي كه خريداري كردهايد، موعد آن رسيده و بانك شعبه مربوطه پول را واريز نميكند و به اين ترتيب، اين مساله كشف شد، والا هيچ دستگاه ديگري در حين بازرسي نميتواند اين مساله را كشف كند.
در اين هنگام وقتي كه مديرعامل بانك صادرات در روز جمعه (روز غيراداري) متوجه اين موضوع ميشود، تلاش ميكند با مقامات دادگستري خوزستان تماس بگيرد و در اين زمان به لحاظ امنيت موضوع بلافاصله رييس دادگستري خوزستان پيگير موضوع شده و دادستان را احضار ميكند و سرانجام در روز شنبه، شماري از متهمان اصلي پرونده يعني از بانك صادرات اهواز و حكم تعقيب امير خسروي را صادر كرده و بلافاصله آنها را دستگير ميكند و تمام شركتهاي وابسته به اين گروه را توقيف كرده و حسابهاي اعضاي هيأت مديره را بلوكه و مسدود ميكند و رييس دادگستري خوزستان نامههايي را به بانك مركزي، بورس و ثبت اسناد مينويسد كه اين افراد ممنوعالخروج و ممنوعالمعامله هستند.
دادستان كل كشور تصريح كرد: با پيگيري دادگستري خوزستان، دامنه وسيعتري از اين پرونده كشف شد و زماني كه اين خبر به تهران رسيد، در بررسي كه در دستگاه قوه قضاييه شد دریافتیم كه ابعاد پرونده خيلي فراتر از اهواز است و تخلف صورت گرفته، بيش از دو شعبه بانك ملي كيش و بانك صادرات اهواز است.
پانزده نفر جديد احضار شدهاند
محسني اژهاي تأكيد كرد: از هنگامي كه پرونده احاله شد و آيتالله آملي لاريجاني به عنوان ناظر پرونده بنده را انتخاب كردند، در وهله نخست چند گروه كارشناسي بانكي و حقوقي تشكيل داديم و شروع به رسيدگي به ابعاد قضيه كرديم و طي تشريفات اين پرونده به تهران احاله شد و همه متهمان در حال حاضر در تهران هستند.
از 22 نفر در اهواز تحقيق و قرار بازداشت موقت صادر شده است؛ يعني كساني هستند كه با اسناد و مدارك موجود، اتهام متوجه آنها بوده و پانزده نفر ديگر شناسايي شدند كه در اين هفته و يا اوايل هفته آينده از آنها تحقيق میشود. از زماني كه پرونده احاله شده به دليل اينكه ابعاد پرونده در حال گسترش است و احتمال افزايش متهمان وجود دارد، بنابراين بازپرس پرونده، نياز به كمك دارد.
به همين دليل، گروه مشخص كارشناسي را از لحاظ كساني كه كاملا تبحر لازم را در مسائل بانكي دارند، تشكيل داديم و كارگروههايي با افرادي كه ميتوانند در امر بازرسي و حسابرسي دخالتي داشته باشند، تشكيل شده است. در واقع اين كار به دليل اين بود كه به بازپرس پرونده مشاوره بدهند تا پرونده سرعت بيشتري پيدا كند و كساني كه در اين پرونده مجرم و مقصر هستند، سريعتر به دادگاه بروند.
همه اموال متهمان در اهواز شناسايي شده است
سخنگوي قوه قضاييه افزود: يكي از اقدامات خوبي كه در اهواز شده، شناسايي اموال متهمان است؛ برای نمونه در برخی پروندهها با اين مشكل روبهرو ميشويم كه يك فردي از سيستم بانكي يا غير سيستم بانكي اموالي را ربوده و در نهايت اموالي را در دسترس نداريم كه بتوان آنها را توقيف كرد و جاي طلب بانك قرار داد، ولي در اين مسأله اهواز، هيأت كارشناسي را تشكيل داده و اموال اين افراد را توقيف كرده و در تهران اين مسأله بسط بيشتري پيدا كرده است و اکنون در حال شناسايي تمام اموال اين گروه هستيم.
135 ميليارد تومان ساختمان خريدهاند
وي ادامه داد: نامهاي را اين گروه در 26 شهريور خطاب به بنده نوشتند كه بيش از مطالبات برآورد ميشود و ارزش داراييهاي غيرجاري اين شركت مطابق جدول پيوست است به طوري كه نزدیک 47 هزار ميليارد ريال برآورد شده است كه بسياري از اموالي را بيان ميكند كه اين افراد خريداري كردهاند و اسناد خريد اين اموال وجود دارد كه نشان ميدهد به قيمت 135 ميليارد ساختمان را خريداري كردهاند، ولي اين ساختمانها به نام بانك و گروه نيست. در مجموع در حال بررسي اين اموال هستيم، زيرا برخی از اين اموال در رهن بانك است، ولي در كل همه دارايي سه هزار ميليارد تومان در كشور موجود است.
سرمايهاي در اين پرونده از كشور خارج نشده است
سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به اين كه آيا سرمايه از كشور خارج شده است، اظهار كرد: بخشي از اين پولها كه در داخل كشور صرف شده در كشور وجود دارد، ولي در گذشته مجموعه تسهيلاتي كه اعم از اعتبارات اسنادي از بانك ملي و چند بانك ديگر گرفته شده است، خارج از كشور رفته و جنس خريداري كردند، ولي دوباره اين مال وارد كشور شده است. در واقع اين گونه نبوده كه پولي خارج از كشور شود و ديگر برنگردد. در مجموع كارشناسان بجد در حال بررسي موضوع هستند و وزارت دارايي و بانك مركزي موظف شده است كه كمك كند تا ببيند پولهايي كه وارد شده هر كدام كجا رفته است.
شرح ماجراي خروج مديرعامل بانك ملي از كشور
محسني اژهاي در پاسخ به پرسشی درباره اينكه يكي از افراد مرتبط با پرونده از كشور به كانادا گريخته، آيا مورد پيگيري قرار گرفته است، تصريح كرد: ما در هر كجا كه با عدل و انصاف بر رعايت مقررات و قانون جلو رفتهايم، پاسخ مثبت گرفته ايم و هر كجا كه مقررات را زير پا گذاشتهايم و ملتزم به قانون نبوديم و بر اساس التهابات افراط و تفريط كرديم فرجام خوبي نداشتهايم.
ما نميتوانيم همه كساني را كه به گونهای در سيستم بانكي در مقام گمان در اين قضيه باشند، دستگير كنيم. در واقع كساني را بنا بر قانون ممنوعالخروج ميكنيم كه براي اين افراد قرار صادر شده باشد، به گونهای كه اسناد و مدارك توجه اتهام طبق مقررات منطقي باشد.
در زمينه فرار مديرعامل بانك ملي از كشور بايد گفت، وي در يك جلسهاي در اهواز حضور يافت از وي تحقيق شد و ممنوعالخروج نبوده است. پس از روزي كه از اهواز ميآيد، به عنوان شركت در اجلاسي رهسپار لندن ميشود و آيا اين كه وي از كشور به قصد رفتن و برنگشتن خارج شده را بنده نميدانم و تنها استعفايي كه وي نوشت به دست ما رسيده است كه مطالبي در آن گفته، در بخشي از مسائل بانك صادرات را مقصر دانسته و در بخش ديگر بانك ملي شعبه كيش را مقصر دانسته است. ايرادي ندارد كه مديرعامل ملي برنگردد، ولي اگر وي به كشور بازگردد، به نفعش است و حتي اگر در مظان اتهام باشد، ميتواند از خود دفاع كند؛ بنابراين يا وي قصور داشته و يا تقصير دارد. به فرض اگر اتهامي متوجه وي شده است و دستگاه قضايي از اين فرد تحقيق كند، باز به نفعش است و در صورتي كه وي به كشور بازنگردد، بسياري از مسائل در اين پرونده به پاي او نوشته ميشود.
با قاطعيت به پرونده رسيدگي ميكنيم
وي در پاسخ به اين كه نگراني مردم اين است كه شايد پرونده 3 هزار ميليارد توماني دچار اطاله دادرسي شود و اين امر ميتواند اعتماد مردم را نسبت به نهادهاي بازرسي و نظارتي كاهش دهد، براي مقابله با اين موضوع چه اقداماتي را انجام دادهايد، تاكيد كرد: قوه قضاييه به حول قوه الهي مصمم است كه اين پرونده با سرعتي كه منافاتي با دقت نداشته باشد و با قاطعيت با آن رسيدگي كند. اگر بنده را به عنوان ناظر بر پرونده انتخاب كردند، به دليل اين است كه اولا تجربهاي كه در اين زمينه دارم، در اختيار قاضي و بازپرس قرار دهم و ثانيا ببينم اگر دستگاههاي ديگر كوتاهي انجام ميدهند، از آنها از موضع دادستان كل كشور بخواهم كه پاسخگو باشند، به گونهای كه اگر بانك مركزي، وزارت اقتصاد و دارايي، ملي و صادرات جواب نميدهد، بگويم سريعتر جواب را بدهند، به گونهای که گمان نكنند فقط با يك بازپرس روبهرو هستند.
از طرفي كارگروههاي كارشناسي و حقوقي تشكيل داديم كه بازپرس را حمايت كنند و مشورت لازم را به آن بدهند انشاءالله.
اين پرونده با حجم و ابعاد وسيعي كه دارد ـ به گونهای كه 22 نفر در مظان اتهام قرار گرفتند و قرار برايشان صادر شده و عدهاي از آنها در زندان هستند و پانزده نفر ديگر احضار شدند و بايد پاسخگو باشند ـ بنابراين اين چيزي نيست كه در مدت كوتاهي انجام شود.
مجازاتها را قاطعانه اجرا خواهيم كرد
وي تأكيد كرد: تمام تلاش خود را ميكنم و از خدا یاری میخواهم كه از حق مردم نگذرم و اجازه ندهم كه تبعيضي در اين پرونده واقع شود و همين طور همه تلاش خود را انجام ميدهم كه همه ابعاد پرونده روشن شود و ضعيفكشي نشود و وجوه بانكها و وجوه مربوط به بيتالمال به كشور بازگردد. همين طور به حول قوه الهي قاطعانه مجازاتي كه دادگاه براي اين افراد در نظر ميگيرد در زمان قانوني اجرا ميكنيم.
رسانههای درون كشور دلسوز هستند
دادستان كل كشور در پاسخ به اين كه پروندههايي كه به رسانه ها كشيده ميشود، گاه از حالت عدالت خارج شده و تحت تأثير جوسازي رسانهها قرار ميگيرند؛ آيا شما تحت فشار قرار گرفتهايد كه مصلحت انديشي نسبت به اين موضوع شود، گفت: من اصلا در فشار نبودم. با فضل الهي و اعتماد مردم اجازه نميدهم كه تحت تأثير فشار قرار بگيرم.
در مجموع بايد گفت كه رسانهها چند دسته هستند، بخشي از رسانهها داخل كشور بودند و رسانههاي دلسوزي هستند كه به دنبال اين هستند كه واقعيت قضيه چيست. اين دسته از رسانهها حسابشان جداست، ولو اگر حرفي را كم و زياد بزنند، دلسوزانه اين را میگویند.
افرادي ديگري هم هستند، يقينا معاند و يا دشمن در داخل و خارج از كشور و يا در زمين دشمن بازي ميكنند. تكليف اين افراد روشن است و خود رسانهها بايد مراقب باشند كه مستقيم در دام آنها قرار نگيرد. اين افراد بايد بدانند كه سيستم امنيتي، انتظامي و نظارتي و دستگاه قوه قضاييه با اين تريبونها يا رسانهها برخورد مناسب ميكنند.
در واقع اين افراد چون تصورشان اين است كه سوژه خوب به دست آوردند و از اين سوژه اهداف و اغراض سياسي و معاندات خود را دنبال ميكنند، بايد بگويم كه كور خواندهاند و فكر ميكنند كه از اين کار ميتوانند كلاهي براي خودشان بدوزنند. در كل مراقب و مواظب هستيم و سيستم اطلاعاتي به شدت مراقب اين قضيه است.
نه گول ميخوريم، نه تحت فشار قرار خواهيم گرفت
وي ادامه داد: عدهاي ديگري از اين افراد از اين قضيه ميخواهند عليه نظام و مسئولان استفاده كنند. اين افراد بايد بدانند كه مردم ما حرف و سخن اينها را مي فهمند؛ هرچند تخلفي شده، تخلف بزرگي است، ولی مهم اين است كه همه مصريم كه با اين تخلف بجد برخورد كنيم.
همان گونه كه ميدانيم در همه جاي دنيا تخلف صورت ميگيرد. ما نميگوييم كه اين تخلفي كه صورت گرفته، كار زشتي نيست بلكه جرم و گناه بزرگي است و مردم مطمئن باشند كه با آنها برخورد ميكنيم و به مقام معظم رهبري قول مساعد ميدهيم، همانطور كه فرمودند در آينده اين مساله مشخص ميشود.
بايد گفت كه اين موضوع فساد و هر مسأله ديگر از اين دست را مشخص كرده و با آن برخورد ميكنيم. كساني هم هستند كه خط نادرست بدهند و جريان انحرافي به وجود ميآورند، به گونهاي كه هم ما و هم مردم را دچار اشتباه و گاهي مسائلي را براي تحريك ما يا انحراف دادن پرونده مطرح ميكنند. بايد بگويم كه اين پرونده در مسير قضايي خود قرار گرفته و بخشي كه مربوط به جرم و اتهام است، اجازه دهند كه دستگاه قضايي كار خود را با قوت انجام دهد و هر كسي كه قصد خيري هم دارد، مي تواند دستگاه قضايي را كمك كند. برای نمونه، فردي در نماز جمعه گزارش 21 صفحهاي به من تحويل داد كه با خواندن آن گزارش اطلاعات مفيدي را به دست آوردم. مردم، مسئولان و دستگاهها اگر ميخواهند كمك كنند در امر رسيدگي به جرم و در راستای اصلاح ساختار و رفع نقصها و ضعفهايي كه در بانكها بوجود ميآيند ميتوانند كمك كنند؛ اما اگر كساني مغرضانه آدرس نادرستی به ما بدهند و تحت فشار قرار دهند كه ما را بترسانند و يا تطميع كنند به حول قوه الهي نه گول خواهيم خورد و نه تحت فشار قرار خواهيم گرفت.
قانون بد بهتر از بيقانوني است
محسني اژهاي در پاسخ به اين كه آيا اين مساله اخير ناشي از مشكل ساختاري يا اجراي مجريان ناكار بلد و يا اختلالگر اقتصادي است، تصريح كرد: اين مساله نياز به كار جامع و آسيبشناسي دارد كه همه فاكتورهايي كه منجر به اين مسأله شده است، بررسي كنيم. بی گمان، مجري يك عامل اصلي در اين قضيه است؛ يعني قانون، ساختار، مقررات بانكي ضعف دارد اما مهمتر از اين مشكل اساسي يك عدم نظارت و ديگري مجري بد بوده است و مسائلي كه موجب اين دو قضيه شده، عدم التزام به مقررات و قانون است. من بارها گفتهام كه قانون بد بهتر از بيقانوني است. در مجموع عواملي كه باعث كم نظارتي مي شود و يا مجري جرات تخلف پيدا مي كند، يكي عدم التزام به مقررات و قانون است كه هر كجا زياد شد فساد را در كنار آن داريم، ديگري بيانضباطي در مسائل مالي است. گاه قانون را رعايت نميكنيم، هرچند ممكن است پروژه انجام شود ولي آثار سويي دارد.
مردم به شايعات و گمانهزنيها توجه نكنند
محسني اژهاي در پايان در پاسخ به پرسشی درباره اينكه با توجه به اينكه افراد دخيل در اين پرونده و رقم اين پرونده بيشمار است، چه طرحي را براي اطلاعرساني اين پرونده در نظر داريم، اظهار كرد: من از مردم خواهش ميكنم كه به همه شايعات و گمانهزنيها توجه نكنند و اجازه بدهند كه از طرف مقامات رسمي كار دنبال شود.
درباره اين پرونده هيچ مسألهاي را كه در قضيه دخيل باشد، از مردم پنهان نميكنيم. به عنوان مثال اگر به فرض افرادي در مظان اتهام باشند و دفاع آنها را نشنيده باشيم، نمي توانيم نام آنها را اعلام كنيم؛ بنابراين، توقع نداشته باشند كه پس از اعلام اينكه پانزده نفر در مظان اتهام هستند، نام اين افراد اعلام شود. ما تلاش ميكنيم اطلاعات مفيد را در اين پرونده اعلام كنيم و مردم ميتوانند از مسئولان ذي ربط بپرسند و مسئولان به آنها پاسخ مي دهند و به دیگر اطلاعاتي كه مستند نيست، بسنده نكنند و رسانهها بيجهت فضا را ملتهب نكنند و لزومي ندارد كه از راههاي غيررسمي و شايعات مطلبي را دنبال كنيم.
من به سهم خودم از مردم عذرخواهی می کنم که اگر وظیفه ای داشتم حداقل در همین طول 2 سال و آن نظارتی که به عنوان دادستان کل کشور باید می کردم و آن دفاعی که از حقوق عامه باید می کردم نکردم انشاء الله خدا توفیق بدهد در آینده جبران کنم.
Here's the realbuzz guide on how to exercise your body into shape and boost your confidence at the same time.
You may not be surprised to learn that people who are regular exercisers generally have a better body image, and more body confidence, than those who don’t. After all, there wouldn't be much point in exercising if it didn't help us to trim away those excess inches. However research shows that this isn’t the only factor involved – and that there is something about activity itself that helps people feel good about themselves.
Sizing up
One of the ways in which body image is assessed is by size perception accuracy. Testing this involves asking people to accurately judge their body size using tools such as distorting mirrors, computer-generated images or silhouettes. Research across a number of sports has found that active participants are able to do this significantly better than non-active people (in one study, non-active women overestimated their body size by 25% on average, whereas non-active men overestimated by 14%). Researchers speculate that this is because sedentary people are less ‘in touch’ with their bodies. The other component of body image assessment is ‘body satisfaction’ – which is a subjective judgment of how happy you are with your body. Athletes are better off in this case too, as they have been found to display a greater level of contentment with their bodies than non-active people.
Building self-esteem
Muscle definition and love handles aside, why should active people be happier in their skins? Well, body image is a strong component of self-esteem – and taking part in an activity that you enjoy, and that you gain a sense of accomplishment from, will help to build your self-esteem by improving your body image.
In one study, more than 90% of female runners rated their self-esteem as being high. Sport psychologists have coined the term ‘mastery’ to describe the surge of confidence and satisfaction we gain from doing an activity well – and they believe that this contributes towards the exercise high that was once put down purely to an endorphin rush.
Beyond the mirror
Running, jumping, dancing, stretching and bending will help you to appreciate the many capabilities of your body. It’s not just a clothes hanger to be preened and pummeled into shape – it’s an amazing machine. This realisation will help you to judge your body not just on what you see in the mirror, but on what your body can do as well.
Food as fuel
Regular activity demands healthy nutrition. Athletes know that far from being an enemy lurking in the fridge, food is essential to performance and recovery. So, rather than trying to starve yourself into shape, you will learn through being active that your body needs good fuel to enable it to perform. Out go the crash diets and unhealthy binges, and in comes a nutrient-rich, balanced diet.
The joy of movement
So, being a healthy, active person seems to help build a fitter body image. But beware of seeing physical activity as simply another way of manipulating your body into how it ‘should’ be. In one research project, athletes who were asked to choose from a list of words relating to their motivation to train selected ‘enjoyment’ above everything. Not one subject ticked ‘weight control’ or ‘to look more attractive’.
If you do feel negative about your body, you may want to consider confining your workouts to mirror-free environments. A report in the journal Health Psychology found that body image concern worsened after a 20-minute bout of exercise in front a mirror – so make sure you work out in a non-mirrored room!
Wherever or however you do it, the best way to work out for better body image is to make exercise an end in itself, rather than a means to control. That may seem difficult now, but if you try to focus on the joy of movement and the satisfaction of noticing how your body responds to activity, rather than how many calories you burned or inches you’ve lost, then you’ll soon be whipping your body image into better shape.
Read more on realbuzz.com:
Sign up to our newsletters
Boost your body confidence
Top fitness benefits you may be unaware of
This page last updated on 05-Aug-2011
Factors that Influence Slope Stability |
Gravity The main force responsible for mass movement is gravity. Gravity is the force that acts everywhere on the Earth's surface, pulling everything in a direction toward the center of the Earth. On a flat surface the force of gravity acts downward. So long as the material remains on the flat surface it will not move under the force of gravity. |
![]() |
Of course if the material forming the flat surface becomes weak or fails, then the unsupported mass will move downward.
|
![]() |
|
Thus, down-slope movement is favored by steeper slope angles which increase the shear stress, and anything that reduces the shear strength, such as lowering the cohesion among the particles or lowering the frictional resistance. This is often expressed as the safety factor, Fs, the ratio of shear strength to shear stress. Fs = Shear Strength/Shear Stress If the safety factor becomes less than 1.0, slope failure is expected. |
The Role of Water
Although water is not always directly involved as the transporting medium in mass movement processes, it does play an important role. Water becomes important for several reasons
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
![]() |
|
Troublesome Earth Materials
|
|
Another material that shows similar swelling and compaction as a result of addition or removal of water is peat. Peat is organic-rich material accumulated in the bottoms of swamps as decaying vegetable matter. |
|
|
|
![]() |
Compaction of the soil or shaking of the soil can thus cause a rapid change in the structure of the material. The clay minerals will then line up with one another and the open space will be reduced. But this may cause a loss in shear strength of the soil and result in slippage down slope or liquefaction. This is referred to as remolding. Clays that are subject to remolding are called quick clays. |
|
Weak Materials and Structures
|
Triggering Events
A mass movement event can occur any time a slope becomes unstable. Sometimes, as in the case of creep or solifluction, the slope is unstable all of the time and the process is continuous. But other times, triggering events can occur that cause a sudden instability to occur. Here we discuss major triggering events, but it should be noted that it if a slope is very close to instability, only a minor event may be necessary to cause a failure and disaster. This may be something as simple as an ant removing the single grain of sand that holds the slope in place.
|
|
|
![]() |
|
Nevados de Huascarán is a high peak in the Peruvian Andes Mountains. The peak consists of granite with nearly vertical joints (fractures) covered by glacial ice. On January 10, 1962 a huge slab of rock and glacial ice suddenly fell, with no apparent triggering mechanism. This initiated a debris flow that moved rapidly into the valley below and killed 4,000 people in the town of Ranrahirca, but stopped when it reached the hill called Cerro de Aira, and did not reach the larger population center of Yungay. |
On May 31, 1970 a magnitude 7.7 earthquake occurred on the subduction zone 135 km away from the Nevados de Huascarán. |
![]() |
Shaking in the area lasted for 45 seconds, and during this shaking another large block of the Nevados de Huascarán between 5,500 and 6,400 meters elevation fell from the peak. |
This time it became a debris avalanche sliding across the snow covered glacier and moving down slope at velocities up to 335 km/hr. The avalanche then hit a small hill composed of glacially deposited sediment and was launched into the air as an airborne debris avalanche. From this airborne debris, blocks the size of large houses fell on real houses for another 4 km. The mass then recombined in the vicinity of Cerro de Aira and continued flowing as a debris flow, burying the town of Yungay and its 18,000 residents. |
![]() |
The debris flow reached the valley of the Rio Santa and climbed up the valley walls killing another 600 people on the opposite side of the river. Since then, the valley has been repopulated, and currently large cracks are seen on the remains of the glacier that still covers the upper slopes of Nevados de Huascarán. |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
Assessing and Mitigating Mass Movement Hazards As we have seen mass movement vents can be extremely hazardous and result in extensive loss of life and property. But, in most cases, areas that are prone to such hazards can be recognized with some geologic knowledge, slopes can be stabilized or avoided, and warning systems can be put in place that can minimize such hazards. Hazard Assessment If we look at the case histories of mass movement disasters discussed above, in all cases looking at the event in hindsight shows us that conditions were present that should have told us that a hazardous condition existed prior to the event.
Because there is usually evidence in the form of distinctive deposits and geologic structures left by recent mass movement events, it is possible, if resources are available, to construct maps of all areas prone to possible mass movement hazards. See the USGS Landslide Hazards map of the U. S. - http://landslides.usgs.gov/learning/nationalmap/. More detailed state and local maps can be found and most are available on the internet. Planners can use such hazards maps to make decisions about land use policies in such areas or, as will be discussed below, steps can be taken to stabilize slopes to attempt to prevent a disaster. Prediction Short-term prediction of mass movement events is somewhat more problematical. For earthquake triggered events, the same problems that are inherent in earthquake prediction are present. Slope destabilization and undercutting triggered events require the constant attention of those undertaking or observing the slopes, many of whom are not educated in the problems inherent in such processes. Mass movement hazards from volcanic eruptions can be predicted with the same degree of certainty that volcanic eruptions can be predicted, but again, the threat has to be realized and warnings need to be heeded. Hydrologic conditions such as heavy precipitation can be forecast with some certainty, and warnings can be issued to areas that might be susceptible to mass movement processes caused by such conditions. Still, it is difficult of know exactly which hill slope of the millions that exist will be vulnerable to an event triggered by heavy rainfall. Some warning signs can be recognized individual by observations of things around you:
Prevention and Mitigation
عوامل موثر بر پایداری شیبها ثقل نیروی اصلی مسئول جنبش توده ای ، گرانش است. جاذبه نیرویی است که عمل می کند در همه جا بر روی سطح زمین ، از کشیدن همه چیز را در یک مسیر به سمت مرکز زمین است. روی یک سطح صاف ، نیروی گرانش رو به پایین عمل می کند. تا زمانی که مواد باقی مانده بر روی سطح صاف حرکت تحت نیروی گرانش آن را نمی خواهد. gravflat.GIF (3،181 بایت) البته در صورتی که مواد تشکیل دهنده سطح صاف ضعیف می شود و یا با شکست مواجه ، پس از آن جرم نشده به سمت پایین حرکت خواهد کرد. جزء عمل به صورت عمود بر شیب و یک جزء اقدام مماس به شیب : شیب ، نیروی جاذبه را می توان به دو بخش حل و فصل است. gravslope.GIF (9،669 بایت) مولفه عمود بر گرانش ، پزشک عمومی ، کمک می کند تا برای نگه داشتن جسم در جای خود در شیب است. مولفه مماسی از گرانش ، GT ، باعث می شود به موازات تنش برشی به شیب که نیش ترمزی میزند جسم در جهت موازی پایین شیب به شیب. در شیب تندتر ، تنش برشی و یا مولفه مماسی گرانش ، GT ، افزایش می یابد ، و مولفه عمود بر گرانش ، GP ، کاهش می یابد. نیروهای مقاومت در برابر جنبش پایین شیب تحت اصطلاح مقاومت برشی که شامل مقاومت اصطکاکی و انسجام در بین ذرات است که جسم را تشکیل می دهند گروه بندی می شوند. هنگامی که استرس محض تبدیل می شود بیشتر از ترکیبی از نیروهای برگزاری شی بر روی شیب ، شی پایین شیب حرکت خواهد کرد. متناوبا ، در صورتی که جسم متشکل از مجموعه ای از مواد مانند خاک ، خاک رس ، ماسه ، و غیره ، در صورتی که تنش برشی بیشتر از نیروهای cohesional برگزاری این ذرات با یکدیگر می شود ، ذرات از هم جدا و حرکت یا جریان پایین شیب. بنابراین ، پایین شیب حرکت زاویه شیب تندتر که افزایش تنش برشی است ، و از هر چیزی است که باعث کاهش مقاومت برشی ، مانند کاهش انسجام در میان ذرات و یا کاهش مقاومت اصطکاکی طرفدار. این است که اغلب به عنوان ضریب ایمنی ، FS ، نسبت مقاومت برشی به تنش برشی بیان می شود. FS = استحکام برشی / برش استرس اگر ضریب ایمنی می شود کمتر از 1.0 است ، انتظار می رود شکست شیب است. نقش آب اگرچه آب همواره نه به طور مستقیم به عنوان واسطه حمل و نقل در پروسه جنبش تودهای درگیر ، آن چه نقش مهمی را بازی. آب می شود مهم به چند دلیل افزودن آب از طریق بارش باران یا ذوب شدن برف می افزاید : وزن به شیب. آب می تواند به خاک یا سنگ چکه کردن و جایگزین کردن هوا در فضای منفذ یا شکستگی. از آنجا که آب سنگین تر از هوا ، وزن خاک را افزایش می دهد. وزن زور است ، و نیروی استرس به مساحت ، بنابراین افزایش استرس و این می تواند منجر به بی ثباتی شیب شود. آب توانایی تغییر زاویه سکون (زاویه شیب است که زاویه شیب پایدار) است. فکر می کنم در مورد ساخت یک قلعه روی ماسه های ساحل. اگر شن و ماسه کاملا خشک است ، از آن غیر ممکن است برای ساخت یک شمع شن و ماسه با چهره تند مانند یک دیوار قلعه. اگر شن و ماسه تا حدودی مرطوب است ، با این حال ، می توان یک دیوار عمودی ساخت. اگر شن و ماسه بیش از حد مرطوب ، و سپس آن را مانند یک سیال جریان می یابد و نمی تواند در موقعیت به عنوان یک دیوار باقی می ماند. خشک دانه unconsolidated شمع را با زاویه شیب تعیین شده توسط زاویه از سکون تشکیل می دهد. زاویه از سکون steepest زاویه که در آن توده ای از دانه های unconsolidated پایدار باقی مانده است ، و توسط تماس اصطکاکی بین دانه ها کنترل می شود. به طور کلی ، برای مواد خشک زاویه از سکون را افزایش می دهد با افزایش اندازه دانه ، اما معمولا بین 30 و 45 O. نهفته DrySand.GIF (13،428 بایت) مواد کمی مرطوب unconsolidated نمایشگاه زاویه بسیار بالایی از سکون به دلیل کشش سطحی بین آب و دانه های جامد تمایل برای نگهداری غلات در محل. WetSand.GIF (15،815 بایت) هنگامی که مواد با آب اشباع می شود ، زاویه سکون کاهش می به مقادیر بسیار کوچک و مواد تمایل به مانند یک سیال جریان است. این به این دلیل که آب می شود بین دانه ها و حذف دانه به دانه اصطکاکی تماس با است. slurry.GIF (14،393 بایت) آب را می توان توسط مواد معدنی در خاک جذب و یا سقط. جذب ، باعث می شود مولکول آب قطبی الکترونیکی خود را متصل به سطح از مواد معدنی است. جذب باعث می شود که مواد معدنی را به مولکول های آب به ساختار آنها است. با اضافه کردن آب در این مد ، وزن خاک یا سنگ افزایش می یابد. علاوه بر این ، اگر جذب رخ می دهد و سپس تماس با سطح اصطکاکی بین دانه های مواد معدنی می تواند از دست داده و در نتیجه از دست دادن انسجام ، در نتیجه کاهش مقاومت خاک است. Clays.GIF (15،481 بایت) به طور کلی ، خاک رس مرطوب قد نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 6 مهر 1390برچسب:g, توسط reza |
چگونه به ساخت جاده شن و ماسه رس How to Build a Sand Clay Road
By realbuzz.com
بار
Top five foods to help you sleepBy realbuzz.com
Whether it’s a one-off occurrence before a big event or a nightly struggle, most of us suffer from insomnia at one time or another. Fortunately, there are many foods that can help you sleep a little easier. To help you relax and catch some Zs, check out our top 5 foods to help you sleep.
Dairy products If you’re struggling to get a good night’s sleep, foods containing tryptophan should be a first port of call. Tryptophan, an essential amino acid, helps to raise serotonin and melatonin levels in the body, both of which can help induce sleep. While turkey is a famously good source of tryptophan, other (perhaps more bedtime-friendly) sources include dairy products such as yoghurt and milk. On top of their tryptophan levels, dairy snacks are also a great source of calcium, which helps the brain to use tryptophan to create melatonin. Research has also suggested that a deficiency of calcium in the diet can cause disturbed sleep patterns and a lack of deep (REM) sleep. Oats While many of us associate oats with breakfast time, they are also the perfect evening snack. Oats are a good natural source of melatonin, which is often taken as a sleep aid due to its ability to help regulate the body's internal clock. They are also another good source of tryptophan, especially when combined with milk. Furthermore, oats are rich in both calcium and magnesium; two minerals that have been proven to promote good quality sleep. For a warm, soothing snack before bed, try eating a small bowl of porridge to help you drift off, combined with any of the following toppings to help double its effects. Bananas If you suffer from muscle spasms or cramps during the night, it may be that you are deficient in the electrolytes magnesium and potassium, both of which help to relax muscles and keep them functioning properly. Fortunately, bananas are excellent source of both minerals, making them a good bedtime snack, particularly after a heavy exercise session. As well as being rich in these essential minerals, bananas also contain tryptophan, which can help to promote sleep. Researchers from the University of New England in New South Wales have also found that having a banana before bed can help sufferers of sleep apnea by keeping their throats open and therefore reducing the risk of choking. Cherries For those who have trouble sleeping, you may be familiar with over-the-counter melatonin supplements used to treat insomnia. However, while melatonin can help to regulate sleep, it may be unwise to rely on supplements for long-term use. Fortunately, cherries provide a great natural source of melatonin as well as being excellent for overall health. A research study published in The Journal of Sleep and Sleep Disorders Research has indicated that consuming tart cherries before bed helped participants sleep faster and easier, making fresh cherries or cherry juice a great natural sleep aid. Flax seeds Flax seeds are great for increasing levels of sleep-regulating substance serotonin in the body due to their high levels of both tryptophan and omega-3 fatty acids. Furthermore, the omega-3 fatty acids they contain have been proven to help reduce the anxiety, depression and stress which are leading causes of insomnia, and have been shown to be effective against the condition sleep apnea. Not only that, flax seeds are a good source of magnesium, which is renowned for its ability to reduce stress due to its relaxing effect on the muscles and nervous system. Magnesium has also been shown to help prevent restless leg syndrome and night terrors; both of which can affect sleep. Read more from realbuzz.com The best quick fix diet plan Top tracks to help you sleep at night How to treat insomnia سلام 100 ایلدن چوخدور که بیزیم ئولکه یعنی ایراندا نخست وزیر شاهین اتیندا چالیشدیلار . 104 دن چوخ نخست وزیریمیز واریدی هامسی تاریخین شاهدیلیغیلا گناهکاریدیلار یا جاسوس انگلیس یا روسیه یا امریکایدیلار فقط امیر کبیر سالمدی که اونودا بیز اولدرودخ و مصدق ده هله بیزه معلوم دییل که نه جور ادامیدی وای اولسون بیزه شاهیمز خیانت کار نخست وزیریمیز اوندان بتر/ بیز کیمه اعتماد یاپاخ ديرعامل آب منطقهاي آذربايجان شرقي خبر داد: افزايش 15 درصدي ورودي آب به 6 سد آذربايجان شرقي
خبرگزاري فارس: مديرعامل آب منطقهاي آذربايجان شرقي گفت: ورودي مخازن شش سد استان در سال آبي 88 ـ 89، 15 درصد افزايش نشان ميدهد. ![]() ارسلان هاشمي امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در تبريز افزود: ورودي سدهاي علويان، سهند، نهند، آيدوغموش، ستارخان و قلعه چاي در حال حاضر8/70 ميليون متر مكعب است كه در مقايسه با سال گذشته 15 درصد افزايش نشان ميدهد. |